Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Άγνοια και Αποβλάκωση ή Γνώση και Επαγρύπνηση;;;


Πριν από λίγες ημέρες, ο έγκυρος και αμερόληπτος δημοσιογράφος Κος Σόμπολος, ανακάλυπτε την ευθύνη του πολίτη ο οποίος δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει τη σπουδαιότητα του ρόλου του καταδότη (εδώ), απαλλάσσοντας ταυτοχρόνως την κυβέρνηση και την ελληνική αστυνομία από τις ...τυχόν... ευθύνες τους στη μη επιβολή της τάξης!!
Ακολούθως, παρακολουθήσαμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να αναστρέψει το βαρύ κλίμα που δημιουργεί η έξαρση της εγκληματικότητας και η ανεξέλεγκτη δράση των κουκουλοφόρων, ποινικοποιώντας την κουκούλα. Κάτι σαν το νόμο 4000 (skai.gr)!!! Δεν μάθαμε βέβαια, εάν το μέτρο θα αφορά και τα όργανα της τάξης τα οποία έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους... Και δε νομίζω να ξεχάσαμε ως λαός τις εικόνες του Δεκέμβρη (εδώ & εδώ) οπού μπάτσοι και ματατζήδες με πολιτική περιβολή φορούσανε κουκούλες...
Και τέλος, αφού υπάρχουν αδαείς και πολίτες οι οποίοι διακατέχονται από άγνοια (διευκολύνοντας το έργο της κυβέρνησης) και έχουν πεισθεί ότι για την αναποτελεσματικότητα της ελληνικής γουρονομίας ευθύνεται το πανεπιστημιακό άσυλο, η κυβέρνηση όλο και πιο φανερά, αρχίζει να συζητά για την άρση του. Γιατί έχει πείσει τον πολίτη που βλέπει από το πρωί έως το βράδυ το χαζοκούτι με τον Χατζηνικολάου, τον Πρετεντέρη κτλ, ότι οι αναρχικοί που τα σπάσανε προχθές στο Κολωνάκι κατέληξαν στο άσυλο του Πανεπιστημίου, και αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο οι άξιοι μπάτσοι δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν!!
Εχθές (18/3) όμως, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Γιάννης Πανούσης (ο οποίος είχε πέσει ο ίδιος θύμα των κουκουλοφόρων) διαψεύδει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της ελληνικής αστυνομίας ότι οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Πανεπιστήμιο μετά την επίθεση στην οδό Σκουφά και μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Η Αστυνομία δεν είναι καλά πληροφορημένη». Και προσθέτει:
«Οι κουκουλοφόροι, όπως μάθαμε, ξεκίνησαν από τη Δεξαμενή στο Κολωνάκι, όπου και επέστρεψαν μετά τις καταστροφές. Ουδέποτε κάποιοι από αυτούς μπήκαν στη Νομική Σχολή για να κρυφτούν και αυτό το διαβεβαιώνω (tanea.gr).

Άλλη μία φορά, όπου η ελληνική αστυνομία αλλά και σύσσωμο το ελληνικό κράτος προσπαθεί να μας πείσει ότι η γη είναι τετράγωνη!! Η επιλογή είναι δική μας. Άγνοια και αποβλάκωση ή Γνώση και επαγρύπνηση;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου