Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΤρομοΥστερία



Ένα περιστατικό με πολλές ερμηνείες έφερε και στο κοινοβούλιο ερώτηση του Περ.Κοροβέση προς τον Χρ.Μαρκογιαννάκη.
Βραδυνή έφοδος χωρίς ένταλμα.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προς τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης, στις 7 Ιανουαρίου, τρεις ημέρες μετά την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στους άνδρες των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, δύο αστυνομικοί χωρίς σχετικό ένταλμα ζήτησαν και έκαναν έρευνα στην κατοικία του Σωτ.Αναστασιάδη και της Μιράντας Τερζοπούλου, στις... 23.00.
Ο τελευταίος κατά τη διάρκεια της δικτατορίας είχε καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση για τη συμμετοχή του στο Πατριωτικό Μέτωπο και απελευθερώθηκε το 1973, μετά την αμνηστία του δικτάτορα Γ. Παπαδόπουλου. Μάλιστα ο κινηματογραφιστής στο επάγγελμα Αναστασιάδης, επιδιώχθηκε να ενοχοποιηθεί μαζί με άλλους τον πρώτο καιρό της δικτατορίας, το 1967, για μια βόμβα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Και οι τρεις επικηρυγμένοι για το γεγονός εκείνο δεν είχαν σχέση με τη βόμβα, κι αυτό αποδείχθηκε και στο Έκτακτο Στρατοδικείο το οποίο τους αθώωσε, όταν δικάστηκαν αργότερα, το 1968, μετά τη σύλληψή τους.

Δεν ήξεραν ότι... πέθανε!

Σε κάθε περίπτωση, οι δύο άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., ένας ένστολος και ένας με πολιτικά, αφού αδιαφόρησαν για τις διαμαρτυρίες της κ.Τερζοπούλου που τους ζητούσε να επιδείξουν το σχετικό ένταλμα, έδειξαν με τη συμπεριφορά και τα λεγόμενά τους ότι δεν γνώριζαν κάτι μάλλον σημαντικό, ότι ο Σωτήρης Αναστασιάδης έχει πεθάνει το 2006!
Η νέα επίδειξη ικανότητας της ΕΛ.ΑΣ. τόσο στην τήρηση των νόμων (είσοδος σε κατοικία για έρευνα χωρίς ένταλμα), όσο και στην αποδοτικότητα (βραδυνές εξορμήσεις για τον εντοπισμό νεκρών), δεν είναι το μόνο που προβληματίζει.

«Πώς ενδιαφέρηκαν για αυτόν;»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτάει εάν τελικά έχουν καταστραφεί πλήρως (και όχι μόνο ως χαρτιά) οι περίφημοι φάκελοι της Ασφάλειας που συγκεντρώθηκαν από την περίοδο της Χούντας, καθώς η σύμπτωση της έρευνας με την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα δεν δείχνει τυχαία.
«Είναι δυνατόν, εν έτει 2009, να αναζητούνται ένοχοι για γεγονότα όπως το τραγικό έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού, μεταξύ των αγωνιστών εναντίον της δικτατορίας, μεταξύ δηλαδή των υπερασπιστών της δημοκρατίας, ενόσω μάλιστα έχουν αποβιώσει; Σε ποια αστυνομικά αρχεία και σε ποιους φακέλους του τμήματος Ασφαλείας στηρίχθηκε η εν λόγω έρευνα;».

Πηγή:
http://www.ethnos. gr/article. asp?catid= 11424&subid=2&pubid=2248887

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου